Hissgardiner Pagunette

Hissgardiner Pagunette

En hissgardin är en fin gardinlösning som kombinerar vanliga gardiners egenskaper med funktionen hos ett vanligt solskydd. Klassiska hissgardiner är en mycket funktionell och dekorativ lösning när du vill skärma av ljus eller få avskildhet. Passar in i hemmets alla rum.

En hissgardin ger ett mjukt, mysigt intryck och passar bra till gardiner som monteras på en skena i taket. För att anpassa utseendet och designen kan du välja mellan modeller med eller utan stag, med stora eller små veck, kulkedja eller dragsko.

 

Dansk kvalitet

Danska Pagunette erbjuder en exklusiv kollektion av hissgardiner i eleganta mönster och tyger som utstrålar design och kvalitet. Tygkollektionerna erbjuder ett brett utbud med vackra skandinaviska toner, blommönster och färgglada grafiska mönster.

En unik gardin i inredningen

Hissgardinen är en synnerligen unik gardin, på grund av dess eleganta höj-/sänksystem som skapar de vackra vecken som gardinen är känd för. Gardinen finns i ett exklusivt urval av vackra tyger och lyxig design. Gardinen har horisontella insydda aluminiumstänger, som ser till att hissgardinen alltid hänger rakt och slätt.

Modeller

Hissgardiner från Pagunette finns i 3 modeller och kan tillverkas av en lång rad olika tygkvaliteter.

Modell 1; Modell 1 är en hissgardin med standardveck och latter och har en dekorationskant i botten. Man kan bestämma själv om lattorna ska monteras på fram- eller baksidan. Dekorationskanten kan uteslutas.

Modell 2; Modell 2 är en hissgardin med veck och lattor som bildar ett vattenfall när den hissas upp. Man kan bestämma själv om lattorna ska monteras på fram- eller baksidan.

Modell 3; Modell 3 är en hissgardin med ett transparent påsytt hissgardinband. Ibland är det en fördel att fodra gardinen t ex om du önskar att den ska vara mörkläggande. Vid ett mönstrat tyg så är modellen bra och ger en hel mönsterbild.

Betjäning

Pagunette hissgardiner kan väljas med 2 olika betjäningssystem.

Kedjedrag: kedja i vit aluminiumkassett. För kedjedrag kan du välja mellan vit plast, svart metall eller grå metallkedja.

Lina: normal lindragning med aluminiumskena.

Ett stort urval av vackra färger

Hissgardiner är mycket populära. Det är en enkel och dekorativ gardinlösning. Hissgardiner kan tillverkas av nästan alla tygkvaliteter och kan därför enkelt anpassas till din personliga inredningsstil. Alternativt syr vi gardinen åt dig i ditt eget favorittyg.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans

Alla hissgardiner från Pagunette är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?