Hissgardiner Luxaflex

Hissgardiner Luxaflex

En hissgardin är en fin gardinlösning som kombinerar vanliga gardiners egenskaper med funktionen hos ett vanligt solskydd. Klassiska hissgardiner från Luxaflex är en mycket funktionell och dekorativ lösning när du vill skärma av ljus eller ha avskildhet. Passar i hemmets alla rum.

En hissgardin ger ett mjukt, mysigt intryck och passar bra till gardiner som monteras på en skena i taket. För att anpassa utseendet och designen kan du välja mellan modeller med eller utan stag, med stora eller små veck, kulkedja eller dragsko. Hissgardiner kan också kallas för vikgardiner.

Varmt och exklusivt uttryck

Hissgardiner ger ditt hem en varm och exklusiv look. Sätt ihop din egen unika Luxaflex hissgardin från den breda kollektionen av exklusiva tyger och olika modeller. Kollektionen består av ett balanserat urval av vackra enkla tyger, fina texturerade tyger och lyxig design. För att anpassa gardinen till just din inredningsstil, och önskan om ljusinsläpp, väljer du bland transparenta, halvtransparenta, täta eller mörkläggningstyger.

Unik gardin

Hissgardinen är en synnerligen unik gardin, på grund av dess extremt eleganta höj/sänkningssystem som skapar de vackra veck som gardinen är känd för. Gardinen finns i ett exklusivt urval av vackra tyger med starka strukturer och lyxig design. Gardinen har alltid horisontella insydda aluminiumstänger, som ser till att hissgardinen alltid hänger helt rakt och slätt.

Modeller

Luxaflex hissgardiner kan skräddarsys genom att välja mellan 5 olika modeller. Kollektionen erbjuder ett brett urval av vackra tyger i olika färger, mönster och strukturer, så att du kan sätta ihop hissgardinen för din personliga inredningsstil. Du kan välja allt från genomskinliga, täta eller mörkläggningsgardiner, så du får det ljus du vill ha. De fem modellerna:

Ballina Back: runda lattor i aluminium som ligger insydda i kanaler på baksidan av hissgardinen. Ballina Back passar bäst till enfärgat tyg.

Ballina Front: runda lattor i aluminum som ligger i insydda i kanaler på framsidan av hissgardinen. Ballina Front passar bäst till randigt eller mönstrat tyg då mönstret inte bryts av utan fortsätter runt kanalen.

Segmenta: här hissas gardinen upp i hela segment. När den är upphissad blir paketet platt och jämt. Segments tillverkas alltid med runda aluminiumstänger på framsidan. Denna modell passar i höga fönster och burspråk.

Segmenta de Luxe: en variant av Segmenta och tillverkas alltid med foder. Gardinen används med fördel i rum där man önskar mindre ljus. Som standard är det insydda aluminiumstänger mellan vävarna – alternativt på framsidan. Denna modell passar i höga fönster och burspråk.

Linea de Luxe: exklusiv hissgardin med platta lattor som ligger i påsydda kanaler på baksidan av hissgardinen – som standard placerad mellan vävarna. Alternativt på fram- eller baksida. Den platta aluminiumlattan ger ett stramt och kraftfullt utseende. Linea de Luxe levereras alltid med foder och passar därför bra i rum där man önskar mindre ljus. Passar bäst till randiga och mönstrade vävar.

En Luxaflex hissgardin har en ände i botten som skyddar vecken i hissgardinen mot blekning från solens UV-strålar.

Betjäning

Välj mellan tre olika reglage för din Luxaflex hissgardin. Ändlös kedja i metall eller vit plast. Draglina med snören i vitt, grått eller beige. Behöver det vara extra smidigt eller om fönstret sitter där det är svårt att ta sig till kan Luxaflex hissgardiner även levereras med motorstyrning.

Kedjedrag: levereras som standard med stålkedja på höger eller vänster sida. Finns också som plastkedja. Kedjan finns i längder; 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm.

SmartCord: draglina på vänster eller höger sida, som förblir kort oavsett om din gardin dras upp eller ner. Längder för draglinan finns i; 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm. Rekommenderas inte för installation i en djup nisch.

Motor: inbyggd 12V RTS-motor. Här kan du läsa mer om motoriserad styrning.

PowerView: inbyggd 18V DC-motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

Ett stort urval av vackra färger

Hissgardiner från Luxaflex finns i ett brett urval av tyger i snygga färger och strukturer – och i flera olika transparenter. Alternativt syr vi gardinen åt dig i ditt eget favorittyg.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans

Alla hissgardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?