Klassiska lamellgardiner Moogioline

Klassiska lamellgardiner Moogioline

Ett modernt och stiligt gardinval som ger ett luftigt uttryck. Med lamellgardiner styrs ljusinsläppet i rummet på ett enkelt sätt. Kan kombineras med det populära screentyget, så att du behåller utsikten utan att solen stör dig. Lamellgardiner lämpar sig bra till större fönsterytor, eller varför inte använda som en rumsavdelare?

Enkel kontroll av det infallande ljuset

Lamellerna löper i sidled längs ditt fönster till skillnad från många andra gardiner som går upp och ner. För att styra ljusinfallet är lamellerna vinklade, och du kan därmed styra precis hur mycket ljus du vill ha i rummet.

En evig klassiker

Med lamellgardiner kan du från välja om du vill parkera lamellerna på sidan eller mitt i fönstret. Du väljer också om du vill ha bottenlod insydd i botten av lamellgardinen, eller om det ska vara med bottenlod och kedja. Kedjan kan hjälpa till att hålla gardinens lameller mer på plats om gardinen placeras i ett fönster/dörr som öppnas.

Betjäning

Som standard hanteras lamellgardinerna med kulkedja eller dragstång, men det går även bra att få dem med motor och fjärrkontroll.

Lina/kedja: kedjan används för att vinkla lamellerna till önskat läge, och linan används för att dra framåt och bakåt.

Lina/vridstång: linan används här för att dra framåt/bakåt och vridstången används för att vinkla lamellerna.

Drag/vridstång: här används stången både för att dra och vinkla lamellerna. Med detta alternativ slipper du alltså ha ett lina eller kedja hängande.

Motor: en Somfymotor kan styra dina lameller galant. Här kan du läsa mer om motorisering.

Vackra och funktionella lameller

Kollektionen består av mer än 130 tyger i olika färger, mönster, transparens och strukturer. Det finns även ämnen som är flamskyddande och några som är utformade för att undvika bländning i TV och datorskärm. Kan kombineras med det populära screentyget, så att du behåller sikten utan att solen stör dig.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen.

Om du vill mäta dig själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt upptill, mitten och botten. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om fönstret inte är rakt, överväg att montera det ute på väggen, där gardinen kan fästas över själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk på detta också!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller ute på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan göra att lite ljus kommer in?

Pris och leverans

Alla lamellgardiner från Moogioline är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?