Energismarta lamellgardiner Moogioline

Energismarta lamellgardiner Moogioline

Genom att välja ett energismart tyg till lamellgardinerna från Moogioline gör du ett bra val för både för miljön och din egen ekonomi.

Det energismarta tyget till lamellgardinen har en isolerande och ljusblockerande funktion, vilket gör att värmen varken tränger in eller kommer ut. Så på sommaren kommer inte värmen in och på vintern hålls kylan ute med denna isolerande funktion, så att du alltid har ett skönt inomhusklimat.

 

Energismarta lameller från Moogioline

Lamellgardinen är ett snyggt, modernt och stilrent val som ger en luftig look. Med lamellgardiner styrs ljuset enkelt in i rummet. Lamellgardiner lämpar sig bra till större fönsterytor. Moogioline lamellgardiner finns i en mängd olika utföranden, beroende på fönstervinklar och storlekar.

Perfekt kontroll av rummets ljus

Lamellerna löper i sidled längs ditt fönster till skillnad från många andra gardiner. För att styra ljusinfallet är lamellerna vinklade, och du kan därmed skapa det ljusinsläpp du vill ha i rummet.

Designa dina egna energigardiner

Gardinerna finns i två lamellbredder; 89 mm och 127 mm. Med lamellgardiner kan du från början välja om du vill parkera lamellerna på sidorna eller mitt i fönstret. Du väljer också om du vill ha bottenlod insydd i botten av lamellgardinen eller om det ska vara med bottenlod och kedja. Kedjan kan hjälpa till att hålla gardinens lameller mer på plats om gardinen placeras i ett fönster/dörr som öppnas.

Betjäning

Som standard betjänas lamellgardinerna med kulkedja eller dragstång, men det går även bra att få dem med motor och fjärrkontroll.

Lina/kedja: kedjan används för att vinkla lamellerna till önskat läge, och linan används för att dra framåt och bakåt.

Lina/vridstång: linan används här för att dra framåt/bakåt och vridstången används för att vinkla lamellerna.

Drag/vridstång: här används stången både för att dra spjälorna framåt/av, samt för att vinkla lamellerna. Med detta alternativ slipper du alltså ha en lina eller kedja hängande.

Motor: Somfy motor som galant styr dina persienner. Läs mer här om motorisering.

Ett stort urval av vackra energismarta lameller

Själva kollektionen består av mer än 130 tyger i olika färger, mönster, transparens och strukturer. Det finns även ämnen som är flamskyddande och några som är utformade för att undvika bländning i TV och datorskärm. Kan kombineras med det populära screentyget, så att du behåller sikten utan att solen stör dig.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans

Alla lamellgardiner från Moogioline är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?