Energismarta lamellgardiner Luxaflex

Energismarta lamellgardiner Luxaflex

Genom att välja ett energismart tyg till lamellgardinerna från Luxaflex väljer du vettigt både för miljön och för din egen ekonomi.

Det energismarta tyget till lamellgardinen har en isolerande och ljusblockerande funktion, vilket gör att värmen varken tränger in eller kommer ut. På sommaren kommer inte värmen in och på vintern hålls kylan ute med denna isolerande funktion, så att du alltid har ett skönt inomhusklimat.

Lamellerna löper i sidled längs ditt fönster, till skillnad från många andra gardiner, och kan därmed täcka hela eller delar av fönstret efter behov. För att kontrollera ljusinfallet kan lamellerna vinklas och flyttas i små eller stora steg och du kan därigenom skapa precis det ljusinsläpp och den avskildhet du vill ha. Lamellgardiner lämpar sig bra till större fönsterytor. Eller varför inte använda lamellgardinen som en flexibel rumsavdelare?

 

Gardiner för bättre (inomhus) klimat

Med energismarta lamellgardiner minskar risken för att värme försvinner ut genom fönstret under vinterhalvåret. Detta ger lägre uppvärmningskostnader på vintern. Samtidigt bidrar den isolerande effekten att behovet av kyla minskar på sommaren. Dessutom bidrar det till minskade CO²-utsläpp. Energismarta lameller kan reflektera upp till 77 % av värmestrålningen som träffar fönstret.

Elegant och funktionellt solskydd

Luxaflex lamellgardiner kombinerar funktionellt solskydd med dekoration och elegans och passar extra bra i stora fönster. Lamellgardiner finns i en mängd olika färger och texturer – så här har du alla möjligheter att hitta precis den lamellgardin önskar.

Designa dina persienner

Luxaflex energismarta lameller finns i olika bredder; 63, 89 och 127 mm. Med lamellgardinen kan du välja var lamellerna ska placeras – det kan parkeras på sidan eller mitt i fönstret. Du bestämmer också själv om du vill ha ett insytt bottenlod, eller om du vill ha bottenlod och en kedja som går från lamell till spjäl. Fördelen med ett insytt bottenlod är att man inte ser bottenkedjan, vilket vissa tycker är mer estetiskt tilltalande. Kedjan kan hjälpa till att hålla gardinens lameller mer på plats om gardinen placeras i ett fönster/dörr som öppnas..

Betjäning

Som standard betjänas lamellgardinerna med kulkedja eller dragstång, men det går även bra att få dem med motor och fjärrkontroll.

Lina/kedja: lina finns i vitt, svart eller grått för dragning och kedja i svart, vitt eller stål för metallameller inkl. kedjetyngd. Linan och kedjan kan placeras valfritt på höger eller vänster sida.

Lina/vridstång: lina i vitt, svart eller grått för borttagning av lameller. Transparent vridstång i plast för vinkling av lameller finns i längder; 50, 100, 150 och 300 cm.

Kedjedrag: ändlös kedja i vit, ljusgrå, antracitgrå eller svart för både drag och vinkling av lameller. Finns i 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 400 cm.

Drag/vridstång: vit, grå eller svart aluminiumstav i valfri längd upp till 150 cm. Används både för drag och vinkling av lameller. Kan väljas i 89 och 127 mm lamellbredd.

Motor: välj mellan 230V standardmotor eller med inbyggd RTS-mottagare.

PowerView: inbyggd 18V motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

Ett stort urval av vackra lamellfärger

Kollektionen innehåller ett stort urval av olika vackra färger för dina energismarta persienner. Skenan som lamellerna löper på är gjord i vitt, svart eller aluminium. Som standard levereras lamellerna med bottenlod och kedja, i samma färg som skenan. Det går att få lamellerna med ett insytt bottenlod så att man blir fri från bottenkedjan om man inte vill ha detta. Bottenvikter och kedja kan göras i vitt för alla 3 lamellbredderna och i svart för 89 och 127 mm lamellerna. Om så önskas kan bottenkedjan även väljas som metallkedja, vilket ger en dekorativ detalj till gardinen. Vid parkering på sidan av fönstret rekommenderar vi en vanlig kedja, eftersom metallkedjan är mer benägen att göra små repor i väggar.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans

Alla lamellgardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?