Klassiska lamellgardiner Luxaflex

Klassiska lamellgardiner Luxaflex

Ett snyggt, modernt och stilrent gardinval som ger ett luftigt uttryck. Med Luxaflex lamellgardiner styrs ljusinsläppet i rummet på ett smidigt sätt. Kan kombineras med det populära screentyget, så att du behåller utsikten utan att solen stör dig. Lamellgardiner lämpar sig bra till större fönsterytor. Eller varför inte använda som en rumsavdelare?

Kontrollera ljusinfall och insyn

Lamellerna löper i sidled längs ditt fönster, till skillnad från många andra gardiner, och kan täcka hela eller delar av fönstret efter behov. För att kontrollera ljusinfallet kan lamellerna vinklas och flyttas i små eller stora steg och du kan därigenom styra över ljusinsläppet eller hur mycket avskildhet du vill ha.

Kombinera funktionalitet och elegans

Luxaflex lamellgardiner kombinerar funktionellt solskydd med dekoration och elegans, speciellt i stora fönster. Lamellgardiner finns i en mängd olika färger och texturer – här har du alla möjligheter att hitta precis den lamellgardin vill ha.

Lamellgardiner efter dina behov och önskemål

Luxaflex lamellgardiner finns i olika bredder; 63, 89 och 127 mm. Skenan finns i vitt, svart och aluminium. Som standard levereras lamellerna med bottenlod och kedja i samma färg som skenan. Det går också att få lamellerna med insydd bottenlod istället, om du tycker att detta är mer din stil. Nedre lod och bottenkedja finns i vitt för alla lamellbredder och i svart för 89 och 127 mm. Du kan också välja stålkedja, men detta rekommenderas dock inte vid parkering på sidan.

Med lamellgardiner kan du från början välja om du vill parkera lamellerna på sidorna eller mitt i fönstret. Du väljer också om du vill ha bottenlod insydda i botten av lamellgardinen eller om det ska vara med bottenlod och en kedja som går från lamell till spjäl. Kedjan kan hjälpa till att hålla gardinens lameller mer på plats om gardinen placeras i ett fönster/dörr som öppnas.

Betjäning

Som standard hanteras lamellgardinerna med kulkedja eller dragstång, men det går även bra att få dem med motor och fjärrkontroll.

Lina/kedja: lina finns i vitt, svart eller grått för dragning och kedja i svart, vitt eller stål för vinkling av lameller inkl. kedjetyngd. Snöret och kedjan kan placeras valfritt på höger eller vänster sida.

Lina/vridstång: lina i vitt, svart eller grått för borttagning av lameller. Transparent plaststång för vinkling av lameller finns i längder; 50, 100, 150 och 300 cm.

Kedjedrag: ändlös kedja i vit, ljusgrå, antracitgrå eller svart för både drag och vinkling av lameller. Finns i 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 400 cm.

Drag/vridstång: vit, grå eller svart aluminiumstång i valfri längd upp till 150 cm. Används både för både drag och vinkling av lameller. Kan väljas för 89 och 127 mm lamellbredd.

Motor: välj mellan 230V standardmotor eller med inbyggd RTS-mottagare.

PowerView: inbyggd 18V motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

Ett stort urval av vackra färger

Kollektionen innehåller tyger i olika färger, mönster och transparenter, så det finns garanterat något för din inredningsstil.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
  Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
  Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans

Alla lamellgardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?