Träpersienner Luxaflex

Träpersienner Luxaflex

Träpersienner från Luxaflex är en elegant och vacker naturprodukt som passar både som solskydd och rumsavdelare. Med träets naturliga karaktär upplevs ett dämpat och behagligt ljus i rummet, oavsett om du väljer en ljus eller mörk träsort. Träpersienner fungerar bäst i stora fönster där de är neddragna för det mesta så att du kan se de vackra träribborna.

Träpersiennerna finns i två olika lamellbredder; 50 och 70 mm. Som standard levereras träpersiennerna med en topplist i aluminium och en bottenlist i trä. En snygg träpersienn är en smidig avskärmning med de horisontella lamellerna som enkelt kan lutas upp eller ner – beroende på hur mycket du vill skärma av. Luxaflex trägardiner är gjorda av material som är etiskt framställda och hållbart odlade.

 

Med eller utan stegband?

Du kan göra dina träpersienner ännu mer unika genom att välja ett dekorativt stegband från Luxaflex-kollektionen. Dekorativa stegband ger persiennerna en personlig touch. Kollektionen innehåller ett stort urval av färger, så det finns garanterat något för din personliga inredningsstil.

Hållbara material

Materialen till träpersiennerna från Luxaflex består uteslutande av FSC-certifierat lövträ och konstgjort trä, som är hållbart odlade och upphandlade på ett ansvarsfullt sätt.

Ett vackert och varmt val

Skapa en iögonfallande effekt i rummet genom att tillföra både värme och karaktär till dina fönster med Luxaflex träpersienner. Breda persienner, förutom att fungera som solskydd, kan även fungera som en vacker inredningsdetalj i ditt hem. De är otroligt eleganta, speciellt i stora fönsterpartier.

Betjäning

Träpersienner från Luxaflex finns i ett brett utbud av olika betjäningslösningar, så att du kan styra dina persienner precis som du vill:

Lindrag: Snören för att både dra på/av och vinkla persiennerna.

Lindrag/Vridstång: Draglina för att dra persiennerna upp och ner. Vridstången för att vinkla lamellerna finns i aluminium upp till 300 cm.

Kedjedrag: Vit, grå, antracit eller svart plast ändlös kedja för både framdragning/borttagning och vinkling av lamellerna. Stålkedja är också möjlig. Levereras med 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm arbetslängd.

LiteRise: En unik steglös lösning, där du höjer/sänker persiennen genom att trycka/dra i bottenlisten, och vrider persiennerna med en vridstång.

Motor: Levereras med 230V AC-motor.

PowerView: Inbyggd 230V motor, som kan styras med en fjärrkontroll eller app.

Eleganta färger för hemmet

Kollektionen av aluminiumpersienner erbjuder ett brett utbud av färger och olika typer av lameller; ex med eller utan mönster eller kanske perforerade. I kollektionen finns över 300 färger att välja mellan. Luxaflex har även persienner som är utvecklade speciellt för våtrum, såsom badrum och tvättstugor.

Sätt din egen stämpel

Elipse, som är ett patenterat persiennsystem, där höj-/sänkfunktionen och vinkeln är integrerade i en vackert designad öppen topplist. Elipse kombinerar den klassiska känslan av persienner med en högteknologisk design. Elipse kommer i 50 och 70 mm lameller och här sätter du din personliga prägel genom ett brett urval av stegremmar. Betjänas med vridstång. Stegband finns i 22 olika färger som alla är 38 mm stora.

Blanda lamellfärger som du vill. Skapa en personlig trägardin genom att välja upp till tre olika färger på lamellerna i en och samma produkt. Detaljer som konsoler levereras som standard i aluminium men kan även väljas i vitt.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.
 • Tänk även på detta!
 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla träpersienner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?