Markilux 5010

Markilux 5010

Markilux MX 5010 är en altanmarkis utrustad med starka armar som håller markistyget perfekt sträckt. En elegant markis med en snygg täckande helkassett. En inbyggd ränna leder ut regnvatten vid sidorna av markisen. Markisen kan även utrustas med uteplatsvärmare i matchande ramfärg för maximal komfort för dig och ditt sällskap på sena sommarkvällar.

Vacker och robust markis i elegant kassett

MX 5010 är en stor helkassettmarkis i en läckert slimmad design. Med en maximal bredd på 7 meter och en räckvidd på 4 meter är denna modell särskilt robust och lämpar sig för att ge skugga över större terrasser och balkonger. Även om MX 5010 kan täcka ett stort område, stör inte denna eleganta kassett uttrycket på din fasad. Detta på grund av den innovativa och komplexa konstruktion som Markilux har på sina terrassmarkiser.

28 kvadratmeter markis i en 15,1 cm liten kassett

Ofta kan kassetten ta störande plats – speciellt vid helkassettmarkiser, där markisen ska vara helt dold och skyddad i stängt läge. MX 5010 däremot är designad så smart att dess kassett, både med och utan Shadeplus, bara är 15,1 cm hög.

Innovativa komponenter

Kvalitet i hela konstruktionen

MX 5010 är en särskilt högkvalitativ markis, där varje komponent är genomtänkt. Fällarmarna är utrustade med dubbla kedjor i rostfritt stål, vilket säkerställer en stark struktur i armarna. Hela konstruktionen, inklusive armar och front, är gjord av aluminium.

Ovanlig styrka i stilren design – Bionic Tendon

Om du vill ta din MX 5010 till nästa nivå kan du välja att få armarna med Bionic Tendon. Då byts länkarna i armarna ut från kättinglänkar till ett extremt slitstarkt material av högteknologiska fibrer, som ger låg friktion och är tyst. Bionic Tendon är en speciell detalj som förbättrar både hållbarhet och utseende. Väljer du din markis med Bionic Tendon får du även tjugo års garanti på armarna, istället för standard fem år.

Ett brett och exklusivt färgutbud

Väv till MX 5010 finns i hundratals olika färger och mönster. Välj bland ytterligare 7 standardfärger på ramarna.
Om du önskar kan du även välja exakt den speciella RAL-färg du vill ha på ramen.

Stabil och stark – även i friska vindar

En stark markis som håller i det svenska vädret. Precis som våra andra markiser från Markilux är MX 5010 funktionell i vindstyrkor upp till vindmotståndsklass 2. Det gör att markisen i utfällt läge klarar vindhastigheter på mellan 7,5 och 10,4 meter per sekund.

Installera två, tre eller fler markiser

Nyare hus har ofta stora terrasser och fönsterpartier. Då finns det också ett större behov av moderna och funktionella solskydd. MX 5010 är en av de där speciella markiserna där man kan koppla ihop flera av modellerna om det behövs ett större solskydd än vad bara en markis kan erbjuda.

Ökad komfort med automatisering och fjärrstyrning

För extra komfort kan du enkelt koppla på fjärrstyrning med fjärrkontroll, app eller röststyrning. Du kan dessutom koppla på en sol- och vindsensor eller skaksensor för att automatisera styrningen av markisen och undvika skador.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?