Markilux MX-3

Markilux MX-3

Markilux MX-3 är en modern och flexibel designmarkis, vars smidiga rundade former och låga höjd på endast 12 cm gör att den passar perfekt till vår svenska arkitektur och byggstil. Markisen kommer i många olika färger och kan enkelt monteras med LED-belysning, både som spots och slinga. Du kan matcha vävens färg med färgen på kassett och upphängning, för att skapa precis den stil och känsla du vill ha. MX-3 är en helkassettmarkis, vilket gör att både upphängning och markisväv skyddas helt och hållet från både sol och regn i infällt läge.

Eleganta kurvor och rena linjer

Eleganta kurvor, rena linjer och ett fascinerande färgspektrum – det är egenskaperna hos Markilux MX-3. Utbudet av färger och de unika möjligheterna till anpassning uppskattas hos både terrass- och balkongägare. Kassetten har ett unikt designat utseende och när markisen rullas ut och ser man dess tekniska överlägsenhet.

12 cm liten, samtidigt 18 kvadratmeter stor

Ibland kan markiser tyckas ta för mycket plats, speciellt helkassettmarkiser, där markisväven måste döljas i stängt läge. Men med MX-3 är helkassetten designad för att ta upp endast 12 cm i höjd, även om markisen kan göras med en bredd, där den ger skugga, på upp till 6 meter. Med sin unika design med ett brett utbud av möjligheter, kan du sätta din personliga prägel på hur markisen och kassetten ska se ut, så att den passar just din stil.

Innovativa komponenter

Styrka och design med Bionic Tendon

MX-3 kommer, som standard, med den senaste tekniken, Bionic Tendon, i armarna. Med Bionic Tendon får du armar i ett extremt slitstarkt material, där lederna är gjorda av högteknologiska fibrer som dessutom ger låg friktion och som är praktiskt taget helt tyst. Bionic Tendon förbättrar både utseende och hållbarhet, och imponerar med sin säkerhet och livslängd.

Stämningsfull belysning

Få din MX-3 med stämningsfullt ljus i form av integrerad LED längs kassetten. Reserverad och diskret under dagen, vackert och mysigt på kvällen. LED-spots går också att använda – de kan du vända och dämpa för att skapa skön stämning på din terrass på kvällen.

Extraordinärt stort färgval

Markistygerna till MX-3 finns i hundratals olika mönster och färger. Det finns även 7 standard ramfärger som du kan välja mellan, och du kan även välja en speciell RAL-färg om du istället vill ha detta. Vad som är ännu mer extraordinärt med MX-3 är att du kan välja mellan 8 specialarkitekturutgåvor, som har designats just för MX-3. Dessutom har en exklusiv designserie skapats för denna modell, bestående av ytterligare 10 eleganta och exklusiva färgkombinationer för kassetten. Med MX-3 får du därför tillgång till ett designuniversum som talar för sig självt.

Vindstabil oavsett var den är monterad

MX-3 är lika vindstabil som alla våra andra altanmarkiser. Markisen lever upp till vindmotståndshastighet 2, vilket innebär att den klarar vindhastigheter på mellan 7,5 och 10,4 meter per sekund i utfällt läge.

Gör det enkelt och bekvämt för dig själv

För optimal komfort kan du enkelt använda markisen med fjärrkontroll, app eller röststyrning. Du kan även koppla in en sol- och vindsensor eller vibrationssensor, som automatiserar markisen och hjälper den att röra sig in och ut beroende på väder.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?