Fönstermarkiser

Fallarmsmarkiser

En fallarmsmarkis är en fönstermarkis där armarna sitter fast dels längst fram i det som kallas frontprofil samt en bit ner på var sin sida av fönstret. Markisen faller sedan rakt ut när du hissar ner den.

Den här sortens fönstermarkiser går att få med eller utan kassett. Kassett är ofta att föredra då monteringen blir enklare samt att markisväven skyddas mot smuts, väder och vind.

Fallarmsmarkiser går att få med vanligt bandreglage, vevbox, vanlig lång vev eller med motor och fjärrkontroll.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Markilux 730/830

  Marklilux 730/830 är en elegant och stabil fönstermarkis där väven skyddas av en rund- eller kantig kassett. Det unika gasfjädersystemet som är inbyggt i fönstermarkisens armar gör markisen extremt stark och stabil även vid blåsigt väder och mer utsatta lägen. De starka armarna gör också att duken hålls spänd i alla väderförhållanden. 730/830 passar bra över större fönsterpartier då den kan göras upp till sju meter i bredd.

  Fönstermarkisen lackeras som standard i sju olika färger, det går även att få valfri speciallack som tillval. Du väljer själv vilken väv du vill ha från en bred kollektion av färger och funktoner. En screenväv släpper exempelvis in mer ljus medan en Sunvas- eller Sunsikväv är tätare.

   

   

   

   

 • Moogioline DA42

  Fönstermarkisen DA42 är en svensktillverkad stabil fönstermarkis i klassisk design med kassett. Kassetten är robust och den skyddar markisväven samtidigt som justerbar fjädring i fallarmarna ger optimal dukspänning, detta gör att markisen blir mycket stabil. Armfästen och leder är tillverkade i lättskött strängpressad aluminium och pressgjuten zink. DA42 monteras med väggbeslag eller nischkonsoler.

  Markisen finns i silvermetallic, vit, svart. Det finns även möjlighet till egen färganpassning som tillval. Till DA42 finns det ett stort utbud av både markisväv och screenväv. En fönstermarkis kan blockera upp till 90% av solstrålarna, vilket kan hjälpa till att sänka byggnadens energikostnader radikalt.

  Tack vare sin robusta konstruktion erbjuds DA42 i bredder upp till hela 600 cm.  Vid större fönster eller flera sammanliggande fönsterpartier, går det bra att seriekoppla DA42.

  Fönstermarkisen passar utmärkt som motorstyrd markis, men går också bra att manövrera manuellt.

   

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på uteplatsen? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra markiser, persienner, parasoller, rullgardiner och andra solskydd.

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden