Barnsäkerhet och inredning av barnrum

Visa mer

Viktigt att tänka på
när du inreder ett barnrum

Utöver ovanstående punker är det viktigt att du som köper och använder gardiner och solskydd där barn vistas är medveten om de eventuella risker som kan uppstå på grund av löst hängande linor, band och kedjor. Tänk därför alltid på följande innan du monterar solskyddsprodukter, eller om ett barn flyttar in i ett rum där det finns gardiner eller persienner med snören, kedjor eller linor:

Små barn kan strypas av linor och kedjor som används till olika typer av solskydd, då de kan linda dessa kring halsen. Placera därför alltid linor och kedjor som hänger från dina rullgardiner eller persienner utom räckhåll för små barn. Tänk exempelvis på att placera spjälsäng på avstånd från linor och kedjor.

Knyt inte ihop linorna och se också till att linorna inte tvinnar sig och därmed skapar en ögla.

Installera och använd de medföljande säkerhetsanordningarna i enlighet med monteringsanvisningarna, för att minska risken för en olycka.

Våra barnsäkra gardiner,
rullgardiner, persienner och solskydd

 

Rullgardin med fjäder

Motoriserade produkter

LiteRise

SmartCord

Modeller med handtag

Modeller med grepplist

Lin och kedjespännare

Brake away kedja

Barnsäker linsamlare

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

  • Vi enas om en tid som passar dig.
  • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
  • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.