Pergola Stretch Markis

Pergola Stretch Markis

Pergola Stretch är en elegant och stilren lösning av högsta kvalitet för stora ytor, eller ytor där det är extra viktigt att skydda mot regn och fukt. Med endast 5 graders lutning kan vatten enkelt ledas bort från en Pergola Stretch, eftersom den är försedd med en integrerad ränna för vattenavrinning längs profilen runt och ut till de främre stolparna.

Extra utrustning för ett unikt uterum

Som extra utrustning kan både LED-lampor och värmelampor läggas till. Det går även att koppla ihop markiser på sidorna så att front och sidor kan stängas, vilket skapar ett helt unikt uterum – möjligheterna är många med en Pergola Stretch!

Vindtålig och stabil

Pergola Stretch är ett markissystem med ett elegant utseende, som används både för solskydd och skydd mot lätt regn. Det vikta markistyget är spänt över tygstödprofiler, vilket gör markisen extremt vindtålig och stabil.

Attraktivt utomhusskydd

Pergola Stretch är ett imponerande skydd mot sol, regn och fukt. Vikduken som löper överst på markissystemet är perfekt integrerad i konstruktionen och rör sig därför galant fram och tillbaka när den används. Tack vare viktekniken för duken är det möjligt att skugga stora ytor och skapa en speciell atmosfär. Markilux Pergola Stretch kan täcka ytor upp till 49 kvadratmeter, vilket vittnar om markisens storhet.

Stora möjligheter

Markiskonstruktionen för Pergola Stretch erbjuder ett brett utbud av anpassningsmöjligheter. Markisen är skapad för att vara mångsidig – det går att koppla ihop olika LED-belysningar, värmelampor och sidoskyddsalternativ för att anpassa atmosfären efter situationen.

Stämningsfull belysning på kvällstimmarna

För ytterligare komfort under de sena kvällstimmarna kan du för din Pergola Stretch välja mellan en smart LED-Line eller de välkända LED-Spotsen, som skapar en mysig atmosfär för alla som samlas under markisen.

Njut av kvällen längre med värmelampor

Känn värmen på ett ögonblick och njut av långa kvällar eller svala morgnar med Markilux värmelampor fästa på din Pergola Stretch. Monteras direkt på en tvärbalk som löper längst upp på markisen, under duken.

En mängd färgalternativ

För din Markilux Pergola Stretch finns det en mängd färgkombinationer att välja mellan. Välj din favorit bland de många färgerna och kombinera den med en vacker ram, antingen från våra 7 standardfärger eller en speciell RAL-färg.

Stabil och säker i hård vind

Pergola Stretch är, av goda skäl, mer kraftfull och vindbeständig än en traditionell markis. Detta på grund av hela konstruktionen som den är uppbyggd kring med sidostyrskenor som går från kassetten ut till stolparna. Konstruktionen har inga vikarmar utan är istället byggd på stolparna som sitter säkert fast i marken. Pergola Stretch klarar därför vindar upp till vindmotståndsklass 3, vilket motsvarar starka vindar på mellan 10,5 och 13,4 meter per sekund.

Skugga från solen och skydd från regnet för större ytor

Markilux Pergola Stretch täcker ytor upp till 49 kvadratmeter. Markisen är därför särskilt lämplig för att ge skugga och skydd mot regn på större ytor. Behöver du avskärmning för ännu större ytor? Tveka inte! Stretch kan kopplas ihop, och du kan därför ha 2 eller fler monterade efter varandra, vilket inte bara är riktigt funktionellt, utan också elegant och unikt.

Komfort med fjärrstyrning och automation

Som standard styr du din Pergola Stretch enkelt via fjärrkontroll, app eller röststyrning. Du kan även koppla in en sol- och vindsensor, som automatiserar och hjälper markisen att undvika skador vid dåliga väderförhållanden.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?