Markilux Pergola

Markilux Pergola

Markilux Pergola rankas i topp när det gäller skydd mot både sol och regn. Pergola är för dig som vill ha en markis med elegant design som kan täcka en stor yta.

Prisexempel 350X250

Från 99.000 kr

Prisgaranti

Perfekt till

Terasser & uteserveringar

Vindtålig

Max bredd

6oo cm per enhet

Kan kopplas

Det speciella med denna markis är att det är en markis utan  traditionella vikarmar. Den har istället sidostyrskenor på båda sidor, samt en stolpe på varje sida i ytteränden som fästs i marken. På grund av stolparna är markisen mer vindtålig, och klarar med rätt lutning mer vatten än en traditionell markis.

En Pergolamarkis ger exceptionellt skydd mot sol och regn för stora ytor. Det smidiga markissystemet har en högteknologisk och tilltalande design som passar alla typer av terrasser och uteplatser.

 

Skugga upp till 30 kvadratmeter

Pergolamarkisen stöds av två smala stolpar med sidostyrskenor och ger generös skugga på terrassen. Tack vare de robusta stolparna kan markisens räckvidd nå upp till 6 meter, samt ge skugga på en yta på upp till 30 kvadratmeter. Stolparna som markisen fästs i framtill kan göras infällbara om så önskas. Du kan därmed justera stolparnas höjd, antingen manuellt eller motoriserat, och därigenom enkelt justera själva markisens lutning i förhållande till sol och vattenavrinning.

Optimalt skydd; både för dig och markisen

Med en Markilux Pergola har du alla möjligheter att göra din favoritplats utomhus till något helt unikt, och med pergolan har du även en mängd olika belysningsmöjligheter, stolpval och valmöjligheter för frontmarkis. Oavsett hur starkt solen skiner, och även om det blåser hårt, är pergola ett självklart val av markis.

Det är inte bara utseendet som imponerar utan även hur smidigt och felfritt Markilux Pergola fungerar. Markistyget försvinner helt inuti kassetten och är ett optimalt skydd när markisen inte används.

Innovativa komponenter

Rejäla sidolister och förlängd duk med Tracfix

Tracfix säkerställer en tät duk som löper mjukt och lätt genom sidostyrskenorna. Systemet ger duken ett stilrent utseende och förbättrar vindstabiliteten, eftersom dukarna löper innanför sidostyrskenorna. Det liknar ett blixtlåssystem och lämnar därför inte en luftspalt mellan skenan och duken.

Behaglig belysning på kvällstimmarna

För ytterligare komfort under de sena kvällstimmarna kan du till din Pergola välja mellan en LED-Line eller de välkända LED-Spotsen, som skapar en mysig atmosfär.

Högteknologisk tyst motor

Pergolan finns med tyst motor, där ljudet från motorn reduceras avsevärt när markisen flyttas in och ut.

Integrerad Shadeplus

Det är möjligt att få Markilux Pergola med den unika Shadeplus frontmarkisen. På så sätt får du ett integrerat markistyg i framkanten av markisen, som kan rullas ner vertikalt och skyddar mot lågt liggande sol och nyfikna blickar.

Hundratals färgalternativ

Till din Markilux Pergola kan du välja mellan flera hundra olika färger och mönster på duken. Som standard kan du välja mellan 7 olika ramfärger. Det är även möjligt att välja den speciella RAL-färg du vill ha på ramen, så att du kan designa din pergola precis efter dina önskemål.

Motståndskraftig i hård vind

Av goda skäl är en pergolamarkis mer kraftfull och vindbeständig än en traditionell markis. Detta på grund av hela konstruktionen som den är uppbyggd kring med sidostyrskenor som går från kassetten ut till stolparna. Konstruktionen är därför utan viksarmar utan istället byggd på stolparna i änden som sitter stadigt fast i marken. Pergolan klarar därför vindar upp till vindmotståndsklass 3, vilket motsvarar starka vindar på upp till mellan 10,5 och 13,4 meter per sekund.

Solavskärmning för större ytor

Markilux Pergola täcker ytor upp till 30 kvadratmeter. Markisen är därför särskilt lämplig för att ge skugga och skydd mot regn på större ytor. Behöver du avskärmning för ännu större ytor? Tveka inte! Pergolan kan kopplas ihop, och du kan därför ha 2 eller flera uppsatta efter varandra, vilket inte bara är riktigt funktionellt, utan säkert också elegant och unikt för ögat.

Komfort genom fjärrkontroll och automatisering

För optimal komfort kan du enkelt och bekvämt styra din Pergola via fjärrkontroll, app eller röststyrning. Du kan även koppla in en sol- och vindsensor, som automatiserar och hjälper markisen att undvika skador vid dåliga väderförhållanden.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?