Glatz Sombrano S+

Glatz Sombrano S+

Sombrano S+ är ett funktionellt, frihängande parasoll med ett elegant utseende som är idealiskt för större utomhusområden. Tack vare att parasollet har en självlåsande vevlåsmekanism på båda sidor kan Sombrano S+ samtidigt utvidgas, öppnas och stängas. Själva duken kan lutas upp till 54 grader i steg om 18 grader. Parasollen kan även roteras i 360 grader.

Smart inbyggd teknik

Med Sombrano S+ har Glatz skapat något alldeles speciellt: Det är det första frihängande parasollet som automatiskt öppnar duken och samtidigt justerar masten när du vrider reglagehandtaget. Detta tack vare en smart inbyggd teknik som har skapats genom många års erfarenhet av parasoll, vilket säkerställer en trygg solskyddslösning i många år framöver.

Optimera skuggan med lutning och vridning

För att utnyttja utrymmet under parasollet på bästa sätt har masten fästs på sidan av parasolltaket. Du kan därför fritt använda utrymmet under Sombrano S+. Tack vare lutningsstången kan parasollhuvudet lutas upp till 54 grader i båda riktningarna. Själva parasollet kan också enkelt vridas 360 grader runt sin egen axel genom att manövrera fotlåsningssystemet.

Material och teknik

Parasolltakets bärande element och ram är baserade på naturanodiserad aluminium. Vevhuset, stödarmen och parasollhuvudet är gjorda av pressgjuten aluminium och skruvar och nitar är gjorda av rostfritt stål. Duken är utbytbar och självspännande, vilket säkerställer en tät och snygg duk.

Styrning

Sombrano S+ öppnas och stängs enkelt med veven. Genom att använda tippstången kan parasolltaket lutas enkelt och enkelt upp till 54 grader på båda sidor i 18 graders intervall.

Se video

Ljus

Kan fås med Osyrion LED-spots, som är en uppladdningsbar belysning som kan monteras på parasollet. Tack vare det varma ljuset kan de avkopplande kvällarna utomhus vara några timmar längre.

Storlekar

Rund:

 • Ø300
 • Ø330

Fyrkantig:

 • 270 x 270
 • 300 x 240

Vackra och moderna färger

Ramen finns i naturanodiserad aluminiumfärg eller med modern pulverlackerad antracit. Duken finns i cirka 100 olika färger, där du kan välja mellan materialklass 2, 4 och 5. Vi rekommenderar att du går för en duk i materialklass 4 eller 5, som ger UV-skydd på upp till 98 %, och som har också en betydligt längre livslängd.

Tålig i friska och starka vindar

Glatz Sombrano S+ klarar friska och starka vindar med vindhastigheter upp till mellan 8-13,8 meter per sekund, beroende på modell.

Kom ihåg parasollfot när du köper ett nytt parasoll

För att parasollet ska stå stabilt är det viktigt med en robust parasollfot eller ett kraftigt fäste, så att parasollet säkras så bra som möjligt. Parasollbasens vikt följer parasollets storlek. Välj här mellan:

 • Fast fot
 • Mobil fot
 • Rör för gjutning
 • Väggmonterat fäste
 • Monteringsplatta

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?